Samovražda? O smrti Georga Michaela sa dodnes špekuluje: Na druhý svet odišiel úplne sám, jeho láska nablízku NEBOLA

George Michael mal iba 53 rokov, kedy naposledy vydýchol vo svojom dome v Oxfordshire. Jeho telo našiel partner Fadi Fawaz ráno 25. decembra ...

George Michael mal iba 53 rokov, kedy naposledy vydýchol vo svojom dome v Oxfordshire. Jeho telo našiel partner Fadi Fawaz ráno 25. decembra potom, čo mu v osudnú noc nebol nablízku. 

Fotogaléria

Nesmrteľný

George Michael (rod. Georgios Kyriacos Panayiotou sa preslávil ako člen hudobného dua Wham! Počas svojej sólovej kariéry nahral päť vysoko hodnotených albumov - Faith (1987), Listen without Prejudice, Vol. 1 (1990), Older (1996), Songs from the Last Century (1999) a Patience (2004).

Za svoj hudobný prínos si vyslúžil dve hudobné ceny Grammy a deväť nominácií. Po mnohých špekuláciách v roku 1998 verejne priznal, že je homosexuál.

Vytrvalo bojoval za práva LGBT ako aj za lepšie podmienky pre ľudí bojujúcich s HIV/AIDS. Na charitu prispieval nezištne, mimo pozornosti médií.

Tajne pracoval v centre pomoci pre ľudí bez domova a takmer 10 rokov po smrti milovanej matky (umrela na rakovinu) usporiadal špeciálny koncert s voľným vstupom pre zdravotné sestry ako poďakovanie za ich prácu a starostlivosť o chorých.

Boli sme si pozrieť nový film o Georgovi Michaelovi Freedom Uncut: Plakalo celé kino! Zobraziť článok

Okrem pravidelných príspevkov pre organizáciu na obstarávanie jedla, linku dôvery, organizáciu šíriacu osvetu o pohlavnom zdraví či organizáciu pomáhajúcu ľuďom s rakovinou, šíril dobro aj čisto spontánne, napríklad v kaviarni. Pokračovanie na ďalšej strane. 

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});