Nechty sú vizitkou každej ženy. Aké sú tie vaše?

Ak ide o prvý dojem z človeka, ruky patria jednoznačne na prvé pozície. Veď aj pri zoznámení sa so ženou si ich muž všíma ako prvé. A ...

Ak ide o prvý dojem z človeka, ruky patria jednoznačne na prvé pozície. Veď aj pri zoznámení sa so ženou si ich muž všíma ako prvé. A máločo dokáže pokaziť dojem tak, ako nepekné dolámané, či nebodaj dohryzené nechty.

Fotogaléria

Väčšinou si dámy myslia, že s lámavými a slabými nechtami sa nedá nič robiť a môže za to genetika. Opak je však pravdou! Poradíme vám, ako môžete svojim nechtom pomôcť.

Samozrejme, nejde o to mať manikúru v tip-top stave nepretržite, ale základ je udržať si nechty zdravé, pevné a bez poškodení. Je to dokonca výhodnejšie, než chodiť neustále do nechtového štúdia a riešiť nechty zničené po umelých nechtoch a úpravách. Naša jednoznačná rada teda znie: starajte sa o svoje prírodné nechty navonok aj zvnútra - pomocou správnej výživy.

Aby sme mali zdravé nechty, potrebujeme pestrú a vyváženú stravu, ktorá obsahuje presne vitamíny a minerály, ktoré telo na tvorbu nechtov využíva. Patrí sem vitamín B7, železo, horčík, zinok a vitamín C a E. Dôležité je tiež konzumovať zdravé omega-3 kyseliny a bielkoviny, ktoré prispievajú k tvorbe keratínu. Napríklad taký kolagén na nechty vplýva pozitívne ako jedna z najdôležitejších stavebných bielkovín. Tvorí až 80% pokožky človeka a práve od kvality kože závisí aj tvorba zdravých a krásnych nechtov.

Vplyv kolagénu na krásu ženy je už dobre známy, podporuje elasticitu pokožky, aj vďaka kolagénu sa koža môže rýchlejšie regenerovať, kolagén vplýva aj na zdravie vlasových korienkov a tak pomáha rastu vlasov. Podobne je to aj pri nechtoch. Bohužiaľ však ľudské telo zvláda tvoriť dostatok vlastného kolagénu len do určitého veku, preto je vhodné si začať kolagén dopĺňať už okolo tridsiatky. Možno práve vám chýba kolagén a prejavuje sa to aj v podobe krehkých nechtov.

Pri výbere kolagénového doplnku pozerajte najmä na to, aby bol bioaktívny, hydrolyzovaný za studena, 100% čistý bez prímesí a vo forme prášku. Takéto doplnky obsahujú štiepený kolagén zo živočíšnych zdrojov, po štiepení vznikajú kolagénové peptidy. Tie by mali mať zachovanú potrebnú štruktúru, aby boli bioaktívne a pre ľudské telo využiteľné. Jednotkou v tejto oblasti je u nás stále český produkt Inca Collagen, ktorý sa získava z morských rýb enzymatickým štiepením. Ide o štiepenie za studena, pri ktorom sa dbá na zachovanie bioaktivity peptidov a navyše, Inca Collagen nie je dochutený, sú to len čisté kolagénové peptidy z rýb v prášku.

Doplnenie takéhoto kvalitného kolagénu do tela má účinok na podporu štruktúry pokožky a tým pádom aj na tvorbu pevnejšieho keratínu, čo má priamy vplyv na spevnenie nechtov. Napokon, účinky Inca Collagen najlepšie dosvedčujú recenzie spokojných zákazníčok:

“Vďaka kolagénu mi spevneli nechty a zlepšila sa kvalita vlasov.” Tatiana Rajničová

“Inca Collagen som začala užívať kvôli strašne krehkým nechtom. Mám len 3. balenie, ale už cítim pozitívne zmeny.” Silvia Nagyová

Za sedem rokov na trhu si prémiový Inca Collagen získal už viac než 200 tisíc spokojných zákazníkov a ženy tvoria prevažnú časť z nich. Avšak ako vieme, s nechtami majú často problém aj naše mužské polovičky. Kolagén je prírodná bielkovina, ktorú potrebujeme všetci. Inca Collagen bude teda ideálnym darčekom aj pre pánov.

Čo sa týka vonkajšej starostlivosti o nechty, dbajte na pravidelné zastrihávanie a obrusovanie nechtov do želaného tvaru, aby ste sa vyhli mechanickému poškodeniu, a pri domácich prácach si nezabudnite natiahnuť ochranné rukavice. Radí Anita Nopp, podologička a odborná pedikérka z nopp&nopp medical centrum v Bratislave: “Pri klasickom ošetrení nechtov a vôbec aj rúk, by sme mali dbať napríklad na krémovanie alebo mastenie rúk a nechtov, predídeme tak vysúšaniu a praskaniu kože, ako na rukách, tak aj na koži okolo nechtov. Je to opatrenie proti tvorbe záderov, prasklín a to hlavne v zimnom období. Najlepšie je si túto starostlivosť osvojiť ako denný rituál. Nechty pilníkujeme do jedného smeru, aby sme nespustili proces štiepenia nechtov.”

Vsaďte na prirodzené nechty, ktoré sú nepochybne najkrajšie. Vďaka správnej životospráve, dobrej starostlivosti a s pomocou Inca Collagen sa vám podarí dostať ich opäť do formy. 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk