Prekonali ste chrípku či črevnú virózu? POZOR, nasledujúce veci by ste mali urobiť IHNEĎ po chorobe!

Po preležaných dňoch sa pustite do upratovanie domácnosti, pretože niektoré veci môžu byť aj naďalej rajom pre baktérie a vírusy.

Po preležaných dňoch sa pustite do upratovanie domácnosti, pretože niektoré veci môžu byť aj naďalej rajom pre baktérie a vírusy.

Fotogaléria

2. Toaleta
Posvietiť si špeciálne na toaletu je dôležité najmä po prekonaní chorôb, ktoré sa vyznačujú tráviacimi ťažkosťami. Vydezinfikovať priamo toaletnú misu je samozrejmosť, no v tomto prípade sa sústreďte aj na drobnosti, ktorých sa chorý mohol dotknúť: splachovač, vodovodné batérie, držiak na toaletný papier, rúčka kefy, atď. 

3. Mobilný telefón, tablet a spol.
Vírusy a baktérie
spôsobujúce choroby sa nevyhýbajú ani mobilným telefónom či tabletom. Na čistenie displeja alebo povrchu klávesnice je najlepšie použiť handričku z mikrovlákna, prípadne vlhkú handričku na čistenie šošoviek.

4. Kľučky dverí a vypínače
Vaše ruky sú v podstate najväčšími šíriteľmi baktérií. Dotýkate sa nimi všetkého bez toho, aby ste si to uvedomovali. Práve preto mnohí zabúdajú po chorobe dôkladne vyčistiť kľučky dverí a vypínače dezinfekčným obrúskom. Nielenže im hrozí, že opäť ochorejú, ale môžu nakaziť aj ostatných.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});