Chladné noci a premenlivé dni sú pre toto ročné obdobie charakteristické. Zároveň je to čas, kedy si telesnú energiu treba udržiavať nielen vhodným oblečením, ale aj stravou.
Fotogaléria
Tú si môžete dopriať podľa aktuálnych farieb pomaly padajúcich listov zo stromov. V ponuke je tak hojnosť jabĺk, hrušiek, tekvíc, orechov, zemiakov, koreňovej zeleniny, húb alebo chutných brusníc.
Vo svojich kuchárskych knihách určite máte pár skvelých receptov na sezónnu úrodu, alebo vás možno inšpirujeme nasledujúcimi tipmi:
Brusnice
Ak sa vám ich podarilo nazbierať čerstvé, tak im neodolajte priamo pri kríku. Rovnako tak ich najlepšie skonzumujte za čerstva aj kúpené. Pri nadbytku ich zmrazte, aby vám bez ujmy vydržali niekoľko mesiacov.
Malé plody môžete zapracovať do chutnej brusnicovo - jablkovej omáčky (stačí k nim pridať citrónovú šťavu, cukor a škoricu) vhodnej napr. k mäsovým guľkám s pečenými zemiakmi.