Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

8 vážnych dôvodov, prečo by ste mali mať sex VŽDY, keď je to možné

Užívať si počas života dostatok plnohodnotného sexu je (často nesplneným) snom väčšiny ľudí. Bodaj by nie, veď okrem samotného telesného ...

Užívať si počas života dostatok plnohodnotného sexu je (často nesplneným) snom väčšiny ľudí. Bodaj by nie, veď okrem samotného telesného a duševného potešenia, je aj zdravý.

Fotogaléria

Možno sa sporadicky niekto nájde, kto tvrdí, že sa sexu prikladá prehnaná dôležitosť. My ale vieme, že stojí za to sa mu aktívne venovať. Pokojne aj do vysokého dôchodku. Prečo? Lebo…

1. Prospieva našej imunite

V zdravom tele – zdravý vzruch (doslova). Pri sexe s druhou osobou sa dostávate do kontaktu (napr. počas obyčajnej jazýčkovej, alebo pri orálnom sexe) s inými baktériami či vírusmi.

Následkom toho sa aktivujú naše protilátky, a vlastná obranyschopnosť tela sa zvyšuje. Napríklad taký imunoglobulín A sa nachádza v našich slinách a jednej sliznici, a je životne dôležitou obranou proti vírusom prechladnutia a chrípky, ako aj iným patogénom.

Dobrou správou je, že imunite prospieva aj masturbácia. Takže, ak náhodou nachytáte svojho partnera ako si „robí dobre“, on sa vlastne len príjemne lieči. U mužov vzrušenie a následná ejakulácia vedú k zvýšeniu počtu bielych krviniek v krvi. Tie sú kľúčové, ako imunitný systém reaguje na iné choroboplodné zárodky.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});