Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Ničí skorý sex pred svadbou manželstvo, alebo nie, a na ktorú stranu sa prikláňajú vedci? TU je odpoveď!

Sex pred manželstvom bol ešte v prvej polovicu minulého storočia aj v našich končinách skôr tabu. Dnes je doba v tomto smere úplne iná.

Sex pred manželstvom bol ešte v prvej polovicu minulého storočia aj v našich končinách skôr tabu. Dnes je doba v tomto smere úplne iná.

Fotogaléria

Je to dobré, či zlé? Podľa jednej štúdie vedci dospeli k záveru, že ak páry na „to skočia“ príliš skoro, ich manželstvo neskôr zlyhá. Odborníci túto teóriu vysvetľujú tým, že skorý fyzický kontakt znamená zanedbanie komunikácie a neskoršie problémy, na ktoré „nebol čas vertikálne prediskutovať.

Z ich zistenia ďalej vyplýva, že páry, ktoré nemali sex počas spoločného randenia, mali harmonickejší vzťah, pretože sa zameriavali na vzájomnú komunikáciu, a cítili sa vo vzťahu stabilnejšie a mentálne kompatibilnejšie. Dokonca si neskôr viac užívali samotný sex, nakoľko sa predtým veľa rozprávali aj o svojich sexuálnych predstavách.

Dojímavé priznania mužov: Toto sme cítili, keď sme zbadali ženy svojich snov vo svadobných šatách! Zobraziť článok

Naopak, iná skupina odborníkov zastáva názor, že uspokojivý sexuálny život je jedným z hlavných spojov, ktoré držia harmonický vzťah. Pár by sa mal pred spoločným životom dobre poznať aj v tejto oblasti, aby po záväznom „áno“ neprišlo k nepríjemnému rozčarovaniu ohľadom rozmerov pohlavných orgánov či preferovaných sexuálnych praktikách.

Obe teórie vedcov sme si overili v malej pouličnej ankete. S jednoduchou otázkou „Súhlasíte so sexom pred svadbou?“ sme dostali nasledujúce odpovede:

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});