Spoznali by ste zbožňované Spice Girls aj dnes? Takto sa im (ne)darí po rozpade

Svojho času si ich pesničky pospevoval každý. Pätica mladých Britiek vtrhla v 90. rokoch 20. storočia na popovú scénu ako blesk. Svet ...

Svojho času si ich pesničky pospevoval každý. Pätica mladých Britiek vtrhla v 90. rokoch 20. storočia na popovú scénu ako blesk. Svet ich miloval a mali aj komerčný úspech.

Fotogaléria

Rôznorodosť bola ich hlavnou silou. V civilnom živote by sa možno dokopy nedali, ale v hudobnom kalkule manažéra Simona Fullera to klapalo. Na konkurz do novovznikajúcej dievčenskej skupiny sa pritom prihlásili asi štyristo žien.

Victoria Beckham
Čo urobí zo šedej myšky bohyňu štýlu? Odpoveďou je šatník Victorie Beckham! Zobraziť článok

Energické „Spajsky“ preslávil už debutový singel – Wannabe z roku 1996, ktorý sa stal globálnym hitom. Po štyroch štúdiových albumoch si vyskúšali aj natáčanie vlastného filmu pod názvom Spiceworld: The Movie.


Každá rozprávka raz skončí. Tá ich trvala šesť rokov (1994–2000) sa po vzájomnej dohode sa rozpadli. Neskôr (2007–2008) ešte boli sporadické snahy o comeback, ale nikdy sa pätici nepodarilo dohodnúť na vyhovujúcom kompromise pre všetky. Bez Viktórie chcú ostatné baby od roku 2019 udržal značku Spice Girl v akom takom povedomí.

Ako sa uberali po rozpade skupiny životy „Spajsiek“? Čítajte na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});