Bláznivé farby, ligot a nebezpečné mini: Pozrite si galériu štýlu Ivany Trump

Ivana Trump, bývalá manželka exprezidenta Spojených štátov, zomrela 14. júla vo svojom dome v New Yorku. Mala 73 rokov.

Ivana Trump, bývalá manželka exprezidenta Spojených štátov, zomrela 14. júla vo svojom dome v New Yorku. Mala 73 rokov.

Fotogaléria

Hoci ju manželstvo s Donaldom Trumpom koncom 70. rokov katapultovalo do centra pozornosti, Ivana bola omnoho viac než len Lady Trump. Bola dôvtipnou podnikateľkou, atlétkou, spisovateľkou a všestrannou módnou návrhárkou.

• Ivana Marie Zelníčková sa narodila v Zlíne. Bola jediným dieťaťom telefonistky Marie a inžiniera Miloša, ktorí ju viedli k športu. Už ako dieťa závodne lyžovala a bola členkou národného lyžiarskeho tímu.

• Po absolvovaní magisterského štúdia telesnej výchovy na Karlovej univerzite v Prahe sa vydala za rakúskeho lyžiara Alfreda Winklmayra, pár spolu vydržal dva roky.

• Presťahovala sa do Montrealu, kde pracovala ako modelka. Počas natáčania v New Yorku (1976) sa zoznámila s Donaldom Trumpom, o deväť mesiacov neskôr sa zosobášili. Narodili sa im tri deti: syn Donald Jr., dcéra Ivanka a najmladší syn Eric. 

„Nebolo ľahké vychovať tri deti ako pracujúca matka na plný úväzok, dokonca aj s pestúnkami,“ napísala vo svojich spomienkach. „Nezáleží na tom, ako som bola zaneprázdnená, každý deň som raňajkovala so svojimi deťmi. Každý večer som s nimi sedávala pri večeri a pomáhala im s domácimi úlohami. Naše puto bolo a je tým najcennejším majetkom.“

• V pozícii Donaldovej manželky prevzala kľúčové úlohy v niektorých jeho podnikoch. Považoval ju za „náročnú“, no „skvelú manažérku“.

• Po rozchode v roku 1992 Ivana rozhodne nemienila plakať do vankúša a začala randiť s bohatým talianskym podnikateľom Riccardom Mazzucchellim. Hoci pristúpil na predmanželskú zmluvu a mlčky ju sprevádzal po nákupných centrách, o 20 mesiacov neskôr ho poslala k vode.

• V apríli 2008 sa znova vydala. Tentokrát za talianskeho herca Rossana Rubicondiho. Ten pred svadbou pre People povedal: „Som nadšený! Neprekáža mi, že je staršia. Je to úžasná žena, pre mňa celý balík. Je športovkyňa, inteligentná, sexi, zábavná a bystrá podnikateľka. Je nám spolu skvele.“ Ich vzťah trval rok, no Ivana pri Rossanovi oddane stála až do jeho smrti. Zomrel vlani vo veku 49 rokov.

Prezidentka Zuzana Čaputová
Imidž Čaputovej v zahraničí: AHA, čo si o jej účese myslia naši českí susedia Zobraziť článok

• Bola rešpektovanou módnou a šperkovou návrhárkou, vďaka čomu zarobila desiatky miliónov dolárov, píše People. V priebehu desaťročí sa zúčastnila na nespočetnom množstve exkluzívnych prehliadok v tých najjagavejších modeloch.

• Napísala množstvo kníh, založila vlastný lifestylový magazín Ivana's Living in Style a od roku 1995 do roku 2010 písala stĺpček s radami s názvom „Ask Ivana“ (Globe).

• Posledné roky svojho života trávila na nádherných miestach v zámorí vrátane okúzľujúceho Saint-Tropez.

Pozrite si galériu TOP outfitov Ivany Trump >>

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});