Ak si zaobstarať BYLINKU, tak určite TÚTO: Jej výnimočné účinky sa dajú prirovnať k zázraku!

Pomenovanie šalvie pochádza z latinského slova salvare, čo v preklade znamená liečiť.  Obľúbená rastlina našla svoje uplatnenie v medicíne ...

Pomenovanie šalvie pochádza z latinského slova salvare, čo v preklade znamená liečiť. Obľúbená rastlina našla svoje uplatnenie v medicíne aj kuchyni už od čias starovekého Ríma.

Fotogaléria

Šalvia a zdravie

Jej účinné látky prospievajú imunite, tráveniu (napr. nadúvanie, hnačka), zmierňujú bolesti, respiračné ochorenia a je vhodná aj pri liečbe horných dýchacích ciest (kašeľ). Rovnako tak zabraňuje tvorbe nadmerného potu (hlavne v puberte) a pomáha udržiavať hormonálnu rovnováhu počas ženského prechodu.

Tri dokonalé recepty s medvedím cesnakom, po ktorých sa len tak zapráši Zobraziť článok

Šalviový obklad rýchlejšie hojí rany na pokožke a upokojuje hrdlo po kloktaní. Pokojne po nej siahnite aj počas nachladnutia, chrípky a astmy.

Ďakovať za to môžeme hlavne obsiahnutým vitamínom A, B, C, E, a potom draslíku, kyseline listovej, zinku, horčíku a vápniku. Ďalej sú tu antioxidanty s protizápalovým účinkom a fytoestrogény, teda prírodné hormóny posilňujúce naše reprodukčné orgány.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});