Krásne po mame? Fotky kráľovnej Letizie s dcérami sú dôkazom, že jablko nepadá ďaleko od stromu

Na prvý pohľad sú to usmievavé mladé dámy, ktoré sa vybrali na bežnú prehliadku Dáliho múzea v meste Figueres.

Na prvý pohľad sú to usmievavé mladé dámy, ktoré sa vybrali na bežnú prehliadku Dáliho múzea v meste Figueres.

Fotogaléria

Pri bližšom pohľade v dvoch sympatických slečnách spoznáte španielske princezné Sofiu (15) a Leonor (16). Ich rodičmi sú kráľ Filipa VI. (54) a kráľovná Letizia (49), bývalá novinárka a televízna moderátorka.

Práve Leonor, kňažná asturská, je pravdepodobnou dedičkou španielskeho trónu. Mladšia sestra Sofia je v línii následníctva na druhom mieste.

Pokiaľ Leonor zasadne na trón, bude prvou španielskou vládnucou kráľovnou od čias Isabelly II., ktorá panovala v rokoch 1833 až 1868, a treťou španielskou kráľovnou vôbec. Podľa súčasného zákona však platí, že pokiaľ bude mať jej otec počas kraľovania legitímneho syna, Leonor by bola presunutá v línii nástupníctva a opäť by sa stala infantkou.

Kráľovná Alžbeta II. skonala v kruhu svojich najbližších na panstve Balmoral.
Kráľovná Alžbeta II. mala o výzore princezien jasnú predstavu: Toto považovala za TOTÁLNE faux pas! Zobraziť článok

Leonor od septembra 2021 študuje na britskej internátnej škole UWC Atlantic College vo Walese. Medzi jej záľuby patrí hra na violončelo, ktorému sa venuje od svojich šiestich rokov a tiež jazda na koni.

Ako korunná princezná dostane podobné vzdelanie a vojenský výcvik ako jej otec, keďže španielsky panovník má aj najvyššie velenie ozbrojených síl. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});