Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Môže mať počet milencov vplyv na ochorenie rakovinou? Takáto je pravda!

Obe pohlavia sú na tom rovnako. Skôr či neskôr začnú vo vhodnej spoločnosti preberať počet svojich sexuálnych partnerov.
  • Galéria4
  • Zdroj: Getty/Jacob Ammentorp Lund

Obe pohlavia sú na tom rovnako. Skôr či neskôr začnú vo vhodnej spoločnosti preberať počet svojich sexuálnych partnerov.

Fotogaléria

Kým muži si radi toto číslo nadhodnocujú, aby vyzerali ako väčší samci, ženy si zo skutočného stavu skôr uberajú. Nad určitým počtom by mohli byť ľahko považované za radodajky. Áno, aj v 21. storočí.

Na podobnú tému nebolo dosiaľ uskutočnených veľa výskumov. Ale v spoločnej štúdii medzi univerzitou a výskumníkmi v Rakúsku, Kanade, Taliansku a Turecku, ktorá bola publikovaná v časopise BMJ Sexual & Reproductive Health, sa zistila významná súvislosť medzi počtom sexuálnych partnerov a rizikom diagnózy rakoviny.

Chcete vedieť, či ste dobrá v posteli?
Hanba na tri zimy: Najstrašnejšie trapasy v posteli, ktoré nechcete zažiť Zobraziť článok

Štúdia sa uskutočnila na vzorke 5 722 anglických mužov a žien vo veku nad 50 rokov. Závery hovoria jasne -  ženy, ktoré mali počas života desať alebo viac sexuálnych partnerov, mali o 91 percent vyššiu pravdepodobnosť diagnostikovania rakoviny ako ženy, ktoré mali iba jedného alebo žiadneho sexuálneho partnera.

Rovnako to dopadlo aj u mužov. Tí s dvomi až štyrmi sexuálnymi partnerkami mali o 57 percent vyššiu pravdepodobnosť, že sa u nich rozvinie onkologické ochorenie ako u mužov, ktorí mali iba jednu alebo žiadnu partnerku. Páni s desať a viac partnerkami, mali o 69 percent vyššiu pravdepodobnosť diagnostikovania rakoviny.

U oboch pohlaví bol vyšší počet sexuálnych partnerov spájaný s nižším vekom, slobodným stavom a umiestnením v najvyšších alebo najnižších priečkach bohatstva. Respondenti s vyšším počtom sexuálnych partnerov častejšie fajčili, pili a pravidelne vykonávali intenzívnejšiu fyzickú aktivitu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});