Alain Delon nechce žiť: Nenávidím túto dobu, je mi z nej na vracanie

30-ročný Alain Delon sa vďaka talentu a tvrdej práci mohol pýšiť spoluprácami s toľkými významnými režisérmi ako nijaký iný francúzsky ...

30-ročný Alain Delon sa vďaka talentu a tvrdej práci mohol pýšiť spoluprácami s toľkými významnými režisérmi ako nijaký iný francúzsky herec.

Fotogaléria

"Niektorí ľudia sa mi hnusia. Všetko ovláda klamstvo, všetko sa prekrúca. Ľudia sa navzájom nerešpektujú a nedržia slovo. Záleží iba na peniazoch. Celé dni sa omieľajú iba nejaké zločiny. Viem, že tento svet opustím bez ľútosti," skonštatoval.

ROCCO AND HIS BROTHERS, 1960
Majú obrovský význam a hlbokú pointu: Týchto 5 filmov ocenia iba inteligentní Zobraziť článok

Zostáva veriť, že výroky o smrti sú „iba“ výsledkom Delonovej slabej chvíľky. (Pre asistovaný dobrovoľný odchod zo sveta sa rozhodla aj jeho exmanželka Nathalie. Rakovina však jej život ukončila tesne pred plánovaným zákrokom, pozn. red.)

"Áno, je to pravda. Otec ma o to skutočne požiadal. Sľúbil som mu, že s ním budem osobne až do úplného konca," potvrdil desivú správu Alainov syn Anthony pre francúzsku stanicu RTL. Eutanáziu má svojmu otcovi vybaviť na klinike vo Švajčiarsku, kde je vykonanie tohto zákroku legálne.

Jedným z dôvodov majú byť čoraz vážnejšie zdravotné problémy. "Starnutie je naprd," vyhlásil Alain pre Le Point. Situáciu zhoršila aj dvojnásobná mŕtvica, po ktorej horšie artikuluje a pri chôdzi si pomáha palicou.

Milos Forman,
Poznáte diela slávnych režisérov? Otestujte sa! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});