Ako ísť na výlet poriadne štýlovo? Držte sa nášho užitočného manuálu a na TÚTO JEDNU vec nikdy nezabudnite!

Sledujete so štipkou závisti dokonalé výlety ostatných na Instagrame? Pokiaľ to zvládli oni, tak to s prehľadom zvládnete aj vy. Základom ...

Sledujete so štipkou závisti dokonalé výlety ostatných na Instagrame? Pokiaľ to zvládli oni, tak to s prehľadom zvládnete aj vy. Základom je mať okolo seba skvelú partiu priateľov, a váš nezabudnuteľný roadtrip sa môže začať.

Fotogaléria

Bez správneho auta to nebude ono

Tu treba skombinovať bezpečnosť, zaujímavý vzhľad, rozpočet a dostatok miesta pre posádku a batožinu. Cestovať dlhé hodiny bez potrebného pohodlia je zlým začiatkom. Za zváženie by potom stálo požičanie vhodného auta.   

Pri predĺženom víkende postačí aj domáce približovadlo, optimálne aspoň kombi.  Do kabíny si berte len to najnutnejšie na zábavu a občerstvenie

Na cesty do terénu je najvhodnejšie osvedčené SUV. Všestranné využitie, silný motor a vyšší podvozok si poradia aj s menej zjazdnou cestou. Zaschnuté blaho na karosérii všetkým ukáže vašu dobrodružnú povahu.    

Ak vyznávate retro či hippie štýl? Tak jasnou voľnou je dodávka, napr. už ikonický Volkswagen Transporter T1 až T3. Tu sa ale oplatí mať v posádke niekoho, kto sa vyzná v opravách. Predsa len už autíčko má svoj vek.

Mať v garáži veterána či kabrio nemusí byť márna voľba. Vietor vo vlasoch navodí ten správny pocit slobody a bezstarostnosti.

Tip: Nezabudnite na plnohodnotnú rezervnú pneumatiku, ťažné lano, štartovacie káble a bandasku s palivom. Nikdy neviete, kedy sa vám počas cesty môžu zísť. Že vyrážate na cesty so skontrolovaným autom a náhradnými žiarovkami berieme ako samozrejmosť.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});