Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Vysokoškolákom ukázali fotografie štíhlych a obéznych ľudí: Výsledok? Pikantný!

Aj 21. storočí si stále uchovávame staré predsudky. Jedným z tých najčastejších, je spájanie tvaru ľudskej postavy s posudzovaním vzťahových ...

Aj 21. storočí si stále uchovávame staré predsudky. Jedným z tých najčastejších, je spájanie tvaru ľudskej postavy s posudzovaním vzťahových preferencií.

Fotogaléria

Odborníci zistili, že muži väčšinou vnímali ženy s veľkými prsiami ako osoby s väčším záujmom o krátke sexuálne dobrodružstvo, ako ženy s malými prsiami. Prekvapujúco aj samotné ženy tieto obdarenejšie osoby vnímali rovnako.

Muži aj ženy vnímali ženy s vysokým obsahom tuku ako osoby s väčším sklonom k ​​dlhodobým vzťahom, ako ženy s nízkym obsahom tuku. Podobný vzorec sa objavil pre vnímanie mužských tiel.

 „Sterotypizujeme záujmy ľudí v oblasti párenia na základe toho, ako očakávame, že ich telá budú formovať vnímanie samých seba. Ak sa vnímate ako vysoko príťažlivý, môžete mať pocit, že by ste sa mohli úspešnejšie zapojiť do krátkodobých sexuálnych stratégií.

Veľké svaly a prsia sú atraktívne pre mužov a ženy, takže tieto črty by mali viesť pozorovateľov k tomu, aby tieto črty považovali za znak záujmu o krátkodobú stratégiu.

Naopak, kvôli vedeckej asociácii s rodičovskými schopnosťami a telesným tukom, okrem vnímania telesného tuku ako menej žiaduceho pre sexuálny styk na jednu noc, účastníci považovali vyššie hladiny tuku za prejav záujmu o dlhodobé vzťahy“. uviedol autor štúdie doktor Mitch Brown.

Táto alergia je VÁŽNA vec: Ak váš sex skončil BOLESŤOU, zbystrite! Problém môže byť vážnejší než sa zdá Zobraziť článok

Vedci jedným dychom dodali, že skúmali iba stereotypy súvisiace s telesnými črtami, ktoré môžu alebo nemusia byť presné. Aj rozdielne rozloženie telesného tuku môže ovplyvniť výsledky.

Napríklad istý starší výskum ukázal, že ženy s brušným tukom sú v hodnoteniach viac znevýhodnené ako ženy s tukom na bokoch, zadku či stehnách.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});