Chceli by ste patriť medzi horných DESAŤTISÍC? Začnite sa správať ako DÁMA, toto všetko by ste mali ovládať!

Prvé, na čo budete myslieť je: snobizmus. Ale! Pravda je taká, že sa z našich životov vytráca ohľaduplnosť, slušnosť, príjemnosť a šarm. ...

Prvé, na čo budete myslieť je: snobizmus. Ale! Pravda je taká, že sa z našich životov vytráca ohľaduplnosť, slušnosť, príjemnosť a šarm. A pritom nám môžu uľahčiť život...

Fotogaléria

Lyžičky, vidličky, nože…

Existujú malé triky, ktoré môžu urobiť nenápadný, pozitívny dojem. Pri stole seďte s rovným chrbtom, nehrbte sa, príbor si zdvíhajte k ústam a nie naopak. Lakte držte pri tele, zabudnite na prudké a neustále pohyby, nie ste na hodine aerobiku. 

Jedzte v malých množstvách, žujte pomaly so zatvorenými ústami. Nepozerajte sa na taniere iných ľudí, nekontrolujte z čoho sa koľko skonzumovalo a čo by ste si chceli ešte naložiť na tanier. Radšej si naberajte menšie porcie viackrát, ako mať kopec jedla na tanieri. 

Buďte za dámu!

Akékoľvek prešľapy alebo nedostatky sa dajú kompenzovať úsmevom a láskavosťou. Vyhýbajte sa kontroverzným témam a nikdy nehovorte o súkromných záležitostiach.

Ruky pri podávaní nestláčajte, stisnutie majte pevné, no nezabudnite, nie ste Rambo. Nezízajte na druhých, neudržujte očný kontakt príliš dlho a pri rozhovore si udržujte primeraný odstup, a to aj v prípade dôverných vzťahov. Nie je vhodné sa správať príliš dôverne, ani hlučne. 

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});