Namiešajte si opojnú zmes dvoch kvalitných rumov, pomarančového curacaa, mandľového sirupu a limetkovej šťavy. Mai Tai je jednoducho famózny!
Odborníčka na nápoje Hannah Guinness sa na stránkach olivemagazine.com podelila o svoj recept na domáce Mai Tai, ktoré posunie vaše horúce večierky na luxusnú úroveň.
Skôr, ako začnete s prípravou, uistite sa, že:
- máte k dispozícii tie najlepšie biele a tmavé rumy
- čerstvo vylisované šťavy pre čo najlepšiu chuť a dokonalé zvýraznenie ingrediencií
- pomerne veľké množstvo ľadu. Budete ho potrebovať!
Potrebujete:
30 ml bieleho rumu
30 ml tmavého rumu
1 polievková lyžica pomarančového curacaa (ovocný likér) alebo Cointreau
½ lyžice mandľového sirupu
30 ml limetkovej šťavy
½ lyžice cukrového sirupu
lístky mäty na ozdobu
koliesko limetky na ozdobu
ananásové kolečko na ozdobu
Postup:
Všetky ingrediencie (krem ozdôb) vložíme do koktailového šejkra s ľadom a dobre pretrepeme. Precedíme do pohára s ľadom a ozdobíme limetkou, mätou a ananásom.
Nech sa páči, máte pred sebou brilantne vyvážený, svieži (a pomerne silný) koktejl, ktorým uspokojíte aj tých najnáročnejších hostí!