Žena, ktorá nechce deti: Všetci sa ma pýtate PREČO, ale čo tak spýtať sa mamičiek, či sú dobrými matkami?

Je egoistické chcieť silou mocou po sebe zanechať potomka – nepotrebujem, aby existovala iná verzia mňa, hovorí mladá fotografka Táňa, ...

"Je egoistické chcieť silou mocou po sebe zanechať potomka – nepotrebujem, aby existovala "iná" verzia mňa," hovorí mladá fotografka Táňa, ktorá sa rozhodla prežiť svoj život bez detí.

Fotogaléria

Už vo svojich 20 rokoch som chcela podstúpiť podviazanie vajíčkovodov. Bola som v tom čase na výške a z každej strany ku mne prenikali hlasy "nie, neunáhli sa, uvidíš, postupne zmeníš názor." Tá márnomyseľnosť je zarážajúca. A potom sa ako spoločnosť čudujeme, prečo bezdetné ženy zúria. Podobnými rečami nás oberáte o nadvládu nad svojím telom, a to je príšerná vec.

Zlé správy sa komunikujú ťažko, o to dôležitejšie je nepodľahnúť emóciám.
Monike diagnostikovali RAKOVINU v pokročilom štádiu: Nevládala som už ani uvariť obed, môj syn zúfalo plakal, vedel, že toto nemusím prežiť Zobraziť článok

Samozrejme, každý očakáva, že svoju voľbu zdôvodním. Ľudia sa ma pýtajú: "Prečo nechceš deti?". Prečo sa však nepýtajú aj mamičiek, prečo sa rozhodli mať dieťa? To je oveľa dôležitejšia otázka. "Máte zdroje, podporu a schopnosti na to byť matkou? Alebo je to len výstrel do tmy, pretože máte pocit, že by ste jednoducho MALI vo svojom živote porodiť dieťa?" Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});