Porušujú etiketu? Kým kráľovná stále nosí tento módny kúsok, Diana s Kate sa na to vykašľali

Na fotkách vídavame členov kráľovských rodín pomerne často. Určite neušlo ani vašej pozornosti, že kráľovná Alžbeta II. nosí na verejnosti ...

Na fotkách vídavame členov kráľovských rodín pomerne často. Určite neušlo ani vašej pozornosti, že kráľovná Alžbeta II. nosí na verejnosti rukavice. A nejedná sa len o módny doplnok.

Fotogaléria

Prísny dress code sa v kráľovských rodinách musel odjakživa a za každých okolností dodržiavať. Časy sa však menia, z tradícií sa upúšťa, mladá generácia je už o niečo uvoľnenejšia.

V Británii to začala bojkotovať najprv princezná Diana, ktorá sa pokojne ukázala na verejnosti aj v bielych teniskách, v športovom outfite. A na také elegantné rukavice napríklad zvysoka kašľala. 

Nie je to len o etikete

Kráľovná Alžbeta II., ktorá sa čoraz menej objavuje na verejnosti, nosí napríklad tie rukavice stále. Nechce pôsobiť výnimočne, o niečo viac ako ostatní.

Tie rukavice totiž zohrávajú oveľa dôležitejšiu úlohu – poskytujú ochranu. Všimli ste si vôbec, s koľkými ľuďmi si kráľovná podáva ruku? Každé jedno podanie ruky môže znamenať aj nevedomé „posunutie“ infekcie a je teda úplne normálne, že sa tomu kráľovná snaží vyhnúť. 

Rebelka Diana

Samozrejme, ako mnohé iné pravidlá, aj tieto princezná Diana odignorovala. Milovala spoločnosť ľudí, bola priateľská, spontánna, verila v dobro, preto sa nechránila. Princeznú na kráľovskom dvore často upozorňovali, no ona už vtedy bojovala s niektorými tradíciami. 

Moderné zmýšľanie

Rukavice teda pomaly ale isto vychádzajú z módy. Existujú aj ďalšie pravidlá, ako napríklad to, že členov kráľovskej rodiny nemôže nikto osloviť ako prvý, ľudia sa ich nesmú dotýkať.

Pochopiteľne, v tomto prípade ide opäť o ich ochranu. A ako ináč, Diana sa ani v tomto nepodriaďovala a v jej šľapajach sa vybrala aj vojvodkyňa Kate, ktorá na verejnosti často objíma deti alebo sa s nimi rozpráva. VIAC V GALÉRII>>>

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});