Cheesecaky patria medzi najvyhľadávanejšie dezerty. Môžete si ho pripraviť doma, alebo si ho vychutnať v kaviarniach či reštauráciách po dobrom obede. Možno ste si doteraz mysleli, že jeho príprava je náročná a zdĺhavá, no dá sa to aj jednoducho. Ukážeme!
Existuje recept, ktorý si zamilujete. Príprava vášho cheesecaku bude trvať len desať minút a za tú chuť vás budú milovať od „Tatier k Dunaju“. Teda minimálne partner a vaše ratolesti.
Potrebujete:
- 150 g sušienok
- 75 g obyčajného masla
- ½ šálky práškového cukru
- 1 PL vanilky
- 1 a ¼ šľahačky na šľahanie
- 100 g mascarpone
Príprava:
Rozdrvte sušienky a zmiešajte ich dokopy s maslom. Zmes dajte do tortovej formy a rovnomerne to rozotrite a pozatláčajte. Práve ste pripravili základ cheesecaku. Následne vložte tortovú formu do chladničky na dobu, kým si pripravíte krém.
Mascarpone zmiešajte s práškovým cukrom tak, aby ste dostali jemný krém. Do šľahačky pridajte vyškrabané vnútro vanilkového drievka a vyšľahajte tvrdú a hustú penu.
Na záver krém a šľahačku treba zmiešať dokopy. Potom to natrite na rozdrvené sušienky a vložte na 2-3 hodiny do chladničky. Keď stuhne, ozdobte tortičku čučoriedkami alebo iným ovocím podľa chuti. Vrch môžete potrieť aj džemom. Tak čo, už sa vám zbiehajú slinky?