Mária Bartalos vyskúšala recept na domácu pizzu: Výsledok stojí za to!

Herečka Mária Bartalos v kuchyni rada experimentuje. Toto je výsledok!
  • Galéria6
  • Zdroj: Instagram / @maria.bartalos

Herečka Mária Bartalos v kuchyni rada experimentuje. Toto je výsledok!

Fotogaléria

Čo položiť na vrch?  

  • Paradajkový pretlak 

  • Soľ 

  • Cesnak 

  • Mozzarellu 

  • Ementál 

  • Nivu  

  • Parmezán 

  • Oregano 

Ako schudnúť rýchlo a efektívne?
Čo sa stane, ak budete jesť týždeň túto polievku? Kilá sa z vás len tak zosypú! Zobraziť článok

Postup: 

Na spodok väčšej misky dajte droždie rozdrvené v rukách, pridajte vodu a premiešajte. Postupne pridávajte múku a miešajte rukami. Ďalej pridajte soľ a asi lyžičku olivového oleja. Znova miešajte 5 – 10 minút. Hotové cesto dajte do menšej misky, zakryte fóliou a nechajte oddychovať asi hodinu.

Po hodine vyberte, rozkrojte na dve časti, v rukách spracujte do dvoch guličiek. Položte na dosku, prekryte alobalom a nechajte opäť kysnúť 3 – 4 hodiny. 

Po vykysnutí spracujte rukami do placky a vyvaľkajte do tvaru pizze. Rúru rozohrejte na 220 stupňov. Na cesto rozotrite osolený paradajkový pretlak, do ktorého ste vmiešali pretlačený cesnak.

Okraj, asi 1 cm, nechajte bez pretlaku. Na to poukladajte nastrúhanú mozzarellu, ementál, nivu a sušené oregáno. Dajte piecť na 7 – 10 minút.

Neprežeňte to s časom, aby nebola pizza suchá a tvrdá. Hotovú pizzu posypte parmezánom a okraje potrite olivovým olejom. Dobrú chuť!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});