Otázka, ktorú mu položte po nevere: Zistite, či má zmysel vo vzťahu pokračovať!

Odpustiť neveru je náročné. Niektoré z nás sa cez ňu u časom prenesú, iné tento podraz neodpustia. Ak sa aj vám stalo, že vás partner ...
  • Zdroj: iStock

Odpustiť neveru je náročné. Niektoré z nás sa cez ňu u časom prenesú, iné tento podraz neodpustia. Ak sa aj vám stalo, že vás partner podviedol, ale vzťah, či manželstvo zahodiť nechcete, skúste to inak.

Je viacero možností, ako sa preniesť cez neveru, my sa však zameriame na to, či má zmysel pokračovať a aké vyhliadky má váš vzťah. Bude vám na to stačiť jedna otázka, ktorú môžete položiť partnerovi, ktorý vám bol neverný.

Pozrite sa pravde do očí

Ako si sa cítil po tom, ako si ma podviedol?” Jednoduchá, pritom dôležitá otázka, ktorá vám odhalí, ako veľmi ste pre partnera dôležitá, aký má k vám rešpekt, ako vás vníma a hlavne, aké má on sám morálne hodnoty.

Samozrejme, vždy sa dá klamať a skonštruovať vetu, ktorá znie dobre a povedať vám to, čo chcete počuť. Ak mu však na vás záleží, klamať nebude. Sledujte, ako sa pri otázke tvári a počúvajte jeho odpoveď naozaj pozorne.

Seďte oproti nemu, poprípade ho chyťte za ruku (áno, po nevere je to mimoriadne ťažké) a pozerajte mu do očí. Práve tento postoj mu nedá veľký priestor na vymyslenie neexistujúceho scenára. A zachovajte pokoj.

Muži úprimne: Toto sú dôvody, pre ktoré sme podviedli svoje manželky Zobraziť článok

Ak ho stále milujete…

Ak chcete s ním zostať, vidíte na ňom skutočnú ľútosť a sám sa prizná, že zlyhal, vedzte, že každý z nás robí chyby a odpúšťať je ľudské. Či však budete pokračovať vo vzťahu, alebo nie, je len vaša vlastná voľba, preto sa nerozhodujte unáhlene.

Počas tejto doby sledujte, ako sa snaží o to, aby ste mu odpustili, čo robí, aby vás presvedčil a, ako sa správa – to všetko vám napovie, či sa mu dá znova veriť. Nevera zlomí srdce každému, preto aj vy sama potrebujete čas na uzdravenie.

Oprah Winfrey to vystihla úplne presne, keď povedala: “Ak vás muž chce, nič ho nemôže odradiť. Ak vás muž nechce, nič ho nedonúti zostať.“

Odporúčame z TIVI.sk
 
});