2 znaky zdravého manželstva: Ak robíte spoločne JEDNU VEC, bude to medzi vami fungovať!

Na to, aby manželstvo vydržalo, potrebujete viac, ako len spoločný sľub pred oltárom.
  • Zdroj: Getty/kupicoo

Na to, aby manželstvo vydržalo, potrebujete viac, ako len spoločný sľub pred oltárom.

Hoci každé manželstvo funguje na iných princípoch, niekoľko vecí spája manželov po celom svete. Prinášame vám dva znaky zdravého manželstva, na ktoré nedá dopustiť väčšina spokojných párov.

Problémy a konflikty riešia s pokojom, fungujú, ako tím

Prvým zo znakov zdravého manželstva je vzájomná spolupráca aj v prípade problémov, ktoré počas spolužitia nastanú pod každou strechou. Je prirodzené a normálne nesúhlasiť, no rovnako dôležité je vedieť, ako sa s konfliktom vyrovnať.

Najlepšie je zvoliť cestu kompromisu s pokojom, rozvahou a hlavne rešpektom voči druhému partnerovi. Šťastné páry nikdy proti sebe nebojujú, naopak, snažia sa spoločne daný problém v čo najväčšej tichosti vyriešiť.

Kočky, ten PRAVÝ partner pre vás existuje: Ale tieto miesta škrtajte so zoznamu, tu ho určite NESTRETNETE! Radšej skúste zaloviť inde Zobraziť článok

Ich dom je plný zábavy a pozitívnej energie

Smiech a spoločná zábava je v manželstve mimoriadne dôležitá. Je predsa oveľa príjemnejšie vracať sa do priestoru, v ktorom prevláda dobrá nálada, nie výčitky či neustále sťažovanie sa.

Úsmev dokáže častokrát vyriešiť viac, ako dlhé rozhovory. Skúste preto vniesť do manželstva viac zábavy – prihláste sa spolu na kurz varenia, pozrite si dobrú komédiu, spravte niečo šialené. Len vy dvaja.

Slovami Chrisa Rocka: “Len ľudia v manželstve rozumejú tomu, ako sa cítiť mizerne a šťastne v jednom momente.”

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});