Ostávajú vám po PRANÍ na bielizni biele či sivé škvrny? Spoznajte príčiny ich vzniku ale aj spôsob, ako ich jednoducho ODSTRÁNIŤ

Vložili ste do pračky znečistené oblečenie s fľakmi, a po vypratí síce pôvodné zmizli, ale objavili sa nové. Na porazenie? Áno. Prezradíme ...

Vložili ste do pračky znečistené oblečenie s fľakmi, a po vypratí síce pôvodné zmizli, ale objavili sa nové. Na porazenie? Áno. Prezradíme vám, ako im predísť.

Fotogaléria

Nejednej šikovnej gazdinke sa to už stalo. Vytiahli mokré a voňavé oblečenie z pračky… a pohľad im padol na biele či sivé fľaky. Príčin môže byť viac, ale povieme si, v čom môže byť hlavný problém!

Ako urýchliť žehlenie? Trik s hliníkovou fóliou vám zmení život! Zobraziť článok

Prášok na pranie

Práve ten sa nemusí dokonale rozpustiť. Dôvodom môže byť studená voda (pod 40 stupňov), ktorá si s ním nevie dostatočne poradiť, alebo jeho podávanie – napr. používanie pracích kapsúl. Skontrolujte si aj dávkovanie prášku na pranie/resp. aviváže, ktorého ste dali priveľa. Občas sa spoľahnúť na priložený návod neuškodí.

Tip: Najprv nasypte prášok do bubna a až potom nakladajte oblečenie. Ak ho nalievajte do dávkovača, prilejte trochu vody, nech sa vopred zriedi.  

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});