TOTO ovocie a zeleninu v chladničke dobre oddeľte: Ak sú vedľa seba príliš blízko, RÝCHLEJŠIE sa pokazia!

Ak je niekde dôležitý poriadok, tak práve v chladničke. Ako správne skladovať a baliť potraviny tak, aby vám vydržali čerstvé čo najdlhšie?
  • Zdroj: Getty/Ekaterina79

Ak je niekde dôležitý poriadok, tak práve v chladničke. Ako správne skladovať a baliť potraviny tak, aby vám vydržali čerstvé čo najdlhšie?

Niektoré druhy ovocia produkujú plyn etylén, ktorý urýchľuje proces dozrievania a tým aj kazenie. Preto je dôležité vedieť, ako s nimi v špajzi, chladničke alebo v miske pracovať, ak chcete, aby zostali čerstvé dlhšie ako iba jeden-dva dni. 

Veľké tajomstvo ŠÉFKUCHÁROV: S týmto trikom rozmrazíte čokoľvek do 10 minút. A bez pomoci mikrovlnky! Zobraziť článok

Čo by nemalo byť umiestnené v chladničke blízko seba?

Oddelenie potravinovej bezpečnosti USDA (United States Department of Agriculture) a Cornell University pripravili užitočné informácie, ktoré vám pomôžu potraviny v chladničke správne umiestniť:

jablká, hrušky, avokádo, banány, mango, slivky, melón, jahody a iné bobuľovité ovocie, ďalej citróny, ananás, pomaranče, mandarínky. Všetky uvedené potraviny produkujú etylén, vďaka ktorému dozrievajú rýchlejšie. Zo zeleniny ho produkujú zemiaky a paradajky.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});