Ste magnetom na komáre? Vedci zistili, za ktorými pachmi a VÔŇAMI sa idú zblázniť! Možno ich aj vy nevedomky priťahujete TOUTO kozmetikou

Niektoré pachy pôsobia na komáre doslova ako návnady. Nová štúdia dokázala presne určiť, ktoré to sú.
  • Zdroj: Getty/stefanamer

Niektoré pachy pôsobia na komáre doslova ako návnady. Nová štúdia dokázala presne určiť, ktoré to sú.

Štúdia Polytechnického inštitútu vo Virgínii a Štátnej univerzity v USA nemôže dať univerzálnu odpoveď – ale vedci pri svojom skúmaní dokázali aspoň určiť, že niektoré vône komáre skutočne priťahujú. Platí to aj naopak.

Vinníkmi sú niektoré zložky v sprchových géloch 

V rámci štúdie boli na 5 ľuďoch testované štyri gély od rôznych výrobcov. Išlo o dvoch mužov a tri ženy vo veku od 24 do 33 rokov. Na predlaktie im boli priložené nylonové prúžky. Jedno predlaktie bolo neumyté, druhé bolo ošetrené sprchovým gélom. Test sa opakoval štyrikrát pre každý produkt.

Viete, kedy pracujú vaše orgány NAJAKTÍVNEJŠIE? Zistite, ako funguje srdce, obličky či žlčník a využite to vo svoj prospech Zobraziť článok

Po jednej hodine sa nylonové prúžky umiestnili do klietky so samičkami komárov. Výsledok? Zmes telesného pachu so štyrmi sprchovými gélmi komáre buď priťahovala, alebo odpudzovala, v závislosti od prísad v samotných géloch.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});