Naštartujte SPAĽOVANIE tukov na maximum! 4 metódy IDEÁLNE pre ženy 50+, ktoré pomáhajú natrvalo schudnúť

Po 50-ke môže byť chudnutie problémom najmä pre spomalený metabolizmus. Našťastie existujú cesty na konci ktorých je vaše nové štíhlejšie ...

Po 50-ke môže byť chudnutie problémom najmä pre spomalený metabolizmus. Našťastie existujú cesty na konci ktorých je vaše nové štíhlejšie JA!

Fotogaléria

Tvrdohlavých tukových vankúšikov, ktoré sa ukladajú najmä v okolí brucha, sa po päťdesiatke ťažko zbavuje. Za spomalením metabolizmu a hromadením tuku v kritických partiách stoja hormonálne zmeny spôsobené menopauzou. 

Ach, tá PERIMENOPAUZA! Toto obdobie dokáže s telom ženy poriadne zatočiť: Tipy, vďaka ktorým to zaručene zvládnete ľavou zadnou Zobraziť článok

To ale neznamená, že s nadbytočnými kilami nie je možné zatočiť. Iba sa musíte pripraviť, že niektorým veciam bude potrebné venovať väčšiu pozornosť – omnoho väčšiu ako „za mladi“. 

SCHUDNÚŤ a OMLADNÚŤ: Ak si do jedálnička zaradíte túto potravinu, ZMENA môže prísť ešte do leta! Zobraziť článok

Silový tréning

Áno, kardio cvičenia naozaj dokážu urýchliť chudnutie, ale silový tréning vám vybuduje svaly a dovedie k udržateľnej štíhlosti.

Úbytok svalovej hmoty a spomalenie metabolizmu je neoddeliteľnou súčasťou starnutia, preto sa najmä po 50-ke oplatí kombinovať aeróbny a anaeróbny tréning. Vo výskume z roku 2014 bolo dokázané, že tí, ktorí sa s pribúdajúcim vekom nevenujú správnemu pohybu, strácajú v priebehu rokov 1-2 percentá svalov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});