Aká FARBA dominuje vášmu interiéru? Pozor na OMYLY, ak máte večne zlú náladu, možno ste urobili chybu pri zariaďovaní!

Farby sú ohromný fenomén, ktorý nás ovplyvňuje viac, než dokážeme racionálne vnímať. Pôsobia na našu náladu, rozpoloženie, chuť do jedla ...

Farby sú ohromný fenomén, ktorý nás ovplyvňuje viac, než dokážeme racionálne vnímať. Pôsobia na našu náladu, rozpoloženie, chuť do jedla či dokonca na milovanie. Ako ich zvládnuť a dostať pod kontrolu vo svojom domove?

Fotogaléria

Farbou roka je Viva Magenta – dynamická červená. Viete však, ako tento dynamizujúci odtieň pôsobí v interiéri na naše prežívanie? Je nasledovanie trendu chybou? Čítajte!

Chcete mať WELLNESS u vás doma? Nasledujte najnovší trend bývania, zmení vám život! Zobraziť článok

Viva Magenta je dominantná, ale nie agresívna, plná sily a odvahy, ale aj radosti a nádeje. Vyjadruje vášeň, smäd po živote a elán. Toto všetko podľa odborníkov v PANTONE teraz všetci potrebujeme ako soľ. „Farbu Viva Magenta odporúčame skôr na doplnkoch alebo časti nábytku, nie na veľkých plochách. Jej pôsobenie sa ešte umocní, ale zároveň celkový kontrast zjemní v kombinácii s bielou Blank Canvas, ktorá sa považuje za farbu roka v kuchynskom nábytku,“ povedal Ladislav Jelen z Oresi.

Určite neodporúča držať sa silou-mocou aktuálnych trendov. „Farebnosť a usporiadanie nábytku v obývačke, v chodbe či v kuchyni by malo odrážať filozofiu a nastavenie ľudí, ktorí v priestore žijú, a nie kopírovať trendy. Váš osobný priestor nech vystihuje vás. Aj preto je farebná škála nábytku, podláh, farieb na stenu a doplnkov taká široká. Aby si každý vybral to svoje,“ dodáva.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});