Vedci upozorňujú na korenie, ktoré sa dá prirovnať k ZÁZRAKU: Schválne, ako často si do jedla pridávate TOTO?

Chuť a vôňa tohto obľúbeného korenia je nezameniteľná. Jeho vlastnosti sa využívajú od potravinárskeho, cez medicínsky až po kozmetický ...

Chuť a vôňa tohto obľúbeného korenia je nezameniteľná. Jeho vlastnosti sa využívajú od potravinárskeho, cez medicínsky až po kozmetický priemysel.

Fotogaléria

Nájde sa vo väčšine domácností a také vianočné pečenie si bez nej často ani neviete predstaviť. Prvá zmienka pochádza z Číny z obdobia 4000 rokov pred n.l., kde ju pokladali za korenie aj liek - lahodná sladkastá škorica.

V dávnych časoch pritom bola vzácnou a vyhľadávanou surovinou. V našich končinách je známa od cca 15. storočia.

Čaj, ktorý vás zbaví tuku
Čaj, z ktorého sa chudne, existuje: Návod, ako si ho pripraviť Zobraziť článok

Viaceré odborné štúdie, ktoré zhrnul aj web tandfonline.com, potvrdili priaznivé účinky škorice na ľudské telo. Pomáha napríklad krvnému obehu, znižuje krvný tlak, zmierňuje silné menštruačné krvácanie, znižuje poruchy dýchania, zlepšuje trávenie, zahrieva a podporuje tráviaci trakt, podporuje chuť do jedla, má dezinfekčné a antibiotické účinky, je dobrým podporným liečivom proti nachladnutiu, kašľu a chrípke...

Chcete sa na jeseň chutne zahriať? Vyskúšajte RECEPT na najlepšie tekvicové latté! Zobraziť článok

Proti škorici hovorí iba jeden fakt, môže spôsobiť alergickú reakciu. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});