Parfumom proti starnutiu a kilám? Vôňa dokáže UBRAŤ nielen na veku, ale aj na VÁHE, tvrdia odborníci

Od staroveku ženy používali vôňu na podčiarknutie svojho zvodného pôvabu. Moderná veda však poukázala na spojenie medzi čuchovými stimulmi ...

Od staroveku ženy používali vôňu na podčiarknutie svojho zvodného pôvabu. Moderná veda však poukázala na spojenie medzi čuchovými stimulmi a naším vekom či dokonca váhou!

Fotogaléria

Známy neurológ a psychiater Dr. Alan Hirsch z chicagskej nadácie pre liečbu a výskum vôní a chutí zistil, že niektoré vône môžu v očiach (a nose) mužského pozorovateľa znížiť vek ženy až o niekoľko rokov!

Vystreľte svoj stupeň príťažlivosti na maximum: 5 luxusných a parfumov, vďaka ktorým budete sebavedomo flirtovať celú noc! Zobraziť článok

V štúdii požiadal mužských dobrovoľníkov, aby sa pokúsili odhadnúť vek rôznych žien na základe ich vône.

Počas experimentu každý z nich dostal masku, ktorá bola napustená konkrétnou vôňou. Experiment ukázal, že muži, ktorí zacítili vôňu ružového grapefruitu, ubrali jeho nositeľkám v priemere až šesť rokov!

Nešlo však len o grapefruit. Všeobecne citrusové vône nechávajú ženy pôsobiť na okolie sviežejšie a mladšie.

Zaujímavé je, že experiment prebehol aj opačne, no ženy boli absolútne imúnne voči schopnostiam vôní klamať ostatné zmysly. Pokračovanie na ďalšej strane.

Kráľovná Alžbeta II.
Učte sa od kráľovnej: 10 užitočných beauty lekcií, za ktoré môžeme ďakovať Alžbete II. Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});