Daňové úniky bohatých a slávnych: Shakira nie je jediná! Komu klepli úrady po prstoch?

Mať problémy s daňovým úradom je asi to posledné, čo si v živote prajete. Nevyhli sa ale ani svetovým celebritám.

Mať problémy s daňovým úradom je asi to posledné, čo si v živote prajete. Nevyhli sa ale ani svetovým celebritám.

Fotogaléria

Wesley Snipes

Americký herec má za sebou bohatú kariéru. Prerazil v 80. rokoch niekoľkými filmovými úlohami, napr. Willieho Maysa Hayesa v Major League či v akčnej upírskej trilógii Blade. V roku 1998 bolo jeho filmové umenie ocenené hviezdou na hollywoodskom chodníku slávy. O desaťročie neskôr sa všetko rozpadlo.

V roku 2006 predstavitelia amerického daňového úradu obvinili Snipesa z podávania falošných daňových priznaní v rozmedzí niekoľkých rokov počas 90. rokoch. Daniari dokonca tvrdili, že niekoľko rokov nepodal žiadne daňové priznanie.

Neskôr bol usvedčený z troch trestných činov „úmyselného nepodania federálneho daňového priznania“ a odsúdený na tri roky väzenia.

Spice Girls
Spoznali by ste zbožňované Spice Girls aj dnes? Takto sa im (ne)darí po rozpade Zobraziť článok

Herec sa proti rozsudku odvolal v roku 2010, no neskôr v tom istom roku sa prihlásil do väzenia v Pensylvánii, aby si trest odsedel. Jeho odvolanie sa nakoniec v roku 2011 dostalo až na Najvyšší súd USA, ten však prípad odmietol prevziať.

Začiatkom roku 2013 bol prepustený do domu a po niekoľkých mesiacoch dokončil trest. Problémy sa tým neskončili: Snipes stále čelil záložnému právu vo výške 23 miliónov dolárov od daňového úradu, nakoniec mu súd nariadil zaplatiť pokutu 9,5 milióna dolárov.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});