Za krásou nemusíte cestovať ďaleko: 3 magické miesta u susedov, o ktorých vie len málokto

Plánujete na teplé dni aj nenáročné výlety v dosahu jednej nádrže auta? Žiadny problém, lebo aj kúsok za našimi hranicami viete objaviť ...

Plánujete na teplé dni aj nenáročné výlety v dosahu jednej nádrže auta? Žiadny problém, lebo aj kúsok za našimi hranicami viete objaviť neskutočné miesta.

Fotogaléria

Potulky Moravským Toskánskom (Česko)
Tento lákavý prívlastok si vyslúžia oblasť južnej Moravy v okolí Kyjova. Hlavne fotografi o nej hovoria ako o najfotogenickejšej časti našich najbližších západných susedov. Zelené, oranžové a hnedé pásy polí sa zvlnene tiahnu takmer do nekonečna. Občasné stromoradie láka na fotenie zaujímavej kompozície či len obyčajné pookriatie nad krásou prírody.

Oplatí sa sem zavítať hlavne počas jari, keď všetko žiari pestrými farbami. Májová repka dodá krajine žltý nádych. Svoje čaro má miesto aj na jeseň. Zorané lány dávajú vyniknúť kontrastu jednotlivých polí.

Tú krásu musíte vidieť aj naživo.

Ešte pripájame tipy na lokálne atrakcie: v blízkej dedinke Ždánice nájdete hvezdáreň a Motýlí raj. Náučný chodník vás prevedie unikátnym biotopom pomedzi staré uličky a polia. Po výlete dobre padne vhod aj miestne moravské víno či kyjovské pivo.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});