60 rokov od smrti legendy: Pripomeňte si s nami nezabudnuteľné looky Marilyn Monroe

Nebola to len krásna tvár či zvodné krivky, ktoré z Marilyn Monroe spravili ikonu. K sláve plachej blondínky prispeli aj diela filmových ...

Nebola to len krásna tvár či zvodné krivky, ktoré z Marilyn Monroe spravili ikonu. K sláve plachej blondínky prispeli aj diela filmových kostymérov, ktorí ju najradšej videli v puzdrových šatách nádherných farieb!

Fotogaléria

„Som sebecká, netrpezlivá a trochu neistá. Robím chyby, nevládzem a niekedy je ťažké ma zvládnuť. Ale ak pri mne nestojíš v najhoršom, nezaslúžiš si ma ani v tom najlepšom.“ Vedeli ste, že tieto vety vyslovila samotná Monroe? Je prirodzené, že v snahe žiť čo najlepšie robíme chyby, no život legendárnej blondínky bol všetkým, len nie perfektným. Bojovala s nízkym sebavedomím, zradou, depresiami, závislosťami... nie však s tvrdeniami, ktoré ju stavali do pozície zlatokopky, nešťastnice, stroskotanca či hlupane.

ROCCO AND HIS BROTHERS, 1960
Majú obrovský význam a hlbokú pointu: Týchto 5 filmov ocenia iba inteligentní Zobraziť článok

Ohováranie mala ich na háku

Vyplýva to z archívov herečkiných denníkov, v ktorých odmieta akýkoľvek vplyv verejnej kritiky na osobný život. Navyše, pravdivosť uvedených výrokov oslabujú názory jej blízkych priateľov, ktorí sa zhodli na tom, že bola veľmi snaživá a inteligentná. 

Dnes (4. august) je to presne 60 rokov, čo Marilyn Monroe vo veku 36 rokov navždy odišla.

Pripomeňme si zmyselnú herečku v jej najžiarivejšom svetle - v šatách, ktorými dobyla filmový svet! 

Biele šaty z filmu The Seven Year Itch (1954)

Odhalený chrbát, hlboký výstrih a XXL sukňa... tak vyzerajú najikonickejšie šaty v histórii kinematografie! Anjelsky kúsok odzrkadľujúci dievčenskú naivitu a zlomyseľnosť navrhol dizajnér William Travilla výhradne pre tento film.

Marilyn Monroe, ostro sledovaná zvedavými okoloidúcimi a fotografmi, dovolila prievanu z metra odfúknuť jej sukňu. Raz, dvakrát... niekoľkokrát! Natáčanie scény na verejnosti si vyžiadalo 14 záberov (zábery zničené výkrikmi publika museli byť znovu nakrútené v súkromnom štúdiu v Hollywoode).

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});