5 vecí, ktoré robia zdraví ľudia ihneď po prebudení. Výsledok? Sú šťastnejší

Hovorí sa, že ráno robí deň. Dávame do pozornosti aktivity, vďaka ktorým môžete žiť zdravší a šťastnejší život. Chce to iba pravidelnosť.
  • Zdroj: Getty/Mystockimages

Hovorí sa, že ráno robí deň. Dávame do pozornosti aktivity, vďaka ktorým môžete žiť zdravší a šťastnejší život. Chce to iba pravidelnosť.

Ak ste vždy len nechápavo krútili hlavou nad ľuďmi, ktorí vstávajú skoro a navyše s dobrou náladou, inšpirujte sa nasledujúcimi riadkami. 

Budík je kamoš

Skúste si tento zvyk trénovať aj vy. Časom zistíte, že žiadnych 10 minút spánku navyše v skutočnosti nepotrebujete. 

Prvých 30 minút bez mobilu 

Žiadne scrollovanie noviniek, žiadne e-maily, žiadne nové fotky priateľov. Po zobudení je dôležité sústrediť sa na seba. Upracte si svoje myšlienky, poďakujte sa za nový deň a zhlboka dýchajte. 

Veronika Fabianová
Netlačte do seba nezmysly, vyzýva Veronika Fabianová: Takto vyzerajú zdravé raňajky Zobraziť článok

Teplá voda (cca 40 - 50 stupňová) 

Ak chcete vaše trávenie „prečistiť“ a zároveň ho pripraviť na raňajky, vypite ihneď po prebudení pohár teplej vody. O pár minút budete ako znovuzrodená.

Cvičenie musí byť

Aj 10 minút stačí na to, aby ste sa ponaťahovali. Argumenty o ranných „nestíhačkách“ preto fakt nie sú na mieste. 

Raňajky nevynechajte!

Či už ide o jablko, banán, oriešky, ovsenú kašu, vajíčka s celozrnným toastom, alebo „iba“ narýchlo zmixované ovocné smoothie - ranné jedlo nikdy nezanedbávajte.

Štúdia odhalila zaujímavé fakty: Ak chcú ženy naozaj SCHUDNÚŤ, na spoločné aktivity s mužmi by mali zabudnúť Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});