Cvičte iba 5 minút denne: Skúste ľahký cvik, ktorý zoštíhli a spevní celé telo

Na to, aby ste schudli, potrebujete do svojho dňa okrem zdravej stravy zaradiť aj nejaký pravidelný pohyb. Tentokrát to skúste s nasledujúcim ...
  • Galéria3
  • Zdroj: pexels.com/AndreaPiacquadio

Na to, aby ste schudli, potrebujete do svojho dňa okrem zdravej stravy zaradiť aj nejaký pravidelný pohyb. Tentokrát to skúste s nasledujúcim cvikom, ktorý vám zaberie len 5 minút z vášho dňa.

Fotogaléria

Či si na cvičenie vyberiete ráno, čas po práci alebo večer, je na vás. Avšak najlepšie výsledky sa dostavia vtedy, keď budete cvičenie vykonávať pravidelne. Pri tomto cviku sa zapotíte, zapojíte celé telo a spálite prebytočné kalórie. 

Jumping jack (Skákajúci panák)

Postavte sa nohami čo najbližšie pri sebe, s rukami pri tele, vystrite sa, nadýchnite a s výdychom odskočte nohami od seba a ruky zdvihnite čo najvyššie nad hlavu (ako panák). S nádychom sa vráťte znova naspäť do základnej pozície. Pokiaľ s cvičením iba začínate, zvoľte si miernejšie tempo. Avšak v prípade, že cvičíte už dlhšie, neváhajte a tempo zrýchlite. Každý deň sa snažte skákať aspoň 5 minút s prestávkami, poprípade spravte 30 až 100 opakovaní denne.

Ak náhodou bývate v byte a nechcete dupať susedom, skáčte na špičkách. Okrem iného si vďaka tomu vyformujete aj lýtka. 

Tip redakcie: Časom si môžete upevniť na lýtka, či členky závažie, vďaka ktorému spevníte nohy o niečo viac a viac sa aj zapotíte. Poprípade skúste skákať tiež s gumou na cvičenie, ktorú umiestnite na obe nohy.

Čo sa stane s vaším telom, ak začnete jesť pravidelne banány?
Čo sa stane s vaším telom, ak začnete jesť jeden banán denne? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});