Robte ich v posteli: 2 nenáročné cviky na brucho a stehná pred spaním, výsledky potešia!

Zacvičte si dva jednoduché cviky pár minút pred spaním. Výsledky sa ukážu čoskoro!
  • Zdroj: iStock

Zacvičte si dva jednoduché cviky pár minút pred spaním. Výsledky sa ukážu čoskoro!

Skracovačky

Ruky však nebudete držať za hlavou, ale ich vystriete a spojíte pred sebou. Zapojíte tak nielen priamy brušný sval, ale aj šikmé brušné svaly. V ľahu sa nadýchnite a s výdychom potiahnite vystreté ruky najskôr na jednu stranu (doľava), čo najbližšie ku členku. 

Následne si znova ľahnite s nádychom a s výdychom potiahnite vystreté ruky medzi kolená. Opäť si ľahnite a s výdychom potiahnite ruky do opačnej strany (doprava). Počet opakovaní je na vás, ale pokúste sa urobiť minimálne 10 a viac na každú stranu a stred.

Monika Bagárová
Bagárová vie, ako na štíhle stehná! Schválne, zvládnete tento cvik? Zobraziť článok

Vystieranie a krčenie vystretých nôh

Druhý cvik je zameraný na stehná a nohy. Zostaňte ležať, ruky nechajte voľne položené popri tele na posteli. Obe nohy vystrite hore, dbajte na to, aby bola chrbtica vystretá a pevne na posteli. Pomaly (s nádychom) nohy v kolenách pokrčte a s výdychom ich opäť vystrite.

Zopakujte minimálne 20 a viac krát. Postupne môžete otvárať nohy aj do strán, do písmena V, či strihať nohami vo vzduchu. Keď nevládzete, môžete nechať nohy iba vo vzduchu, držať ich vystreté a dýchať do brucha.

Pre lepší a kvalitnejší spánok jedzte najneskôr tri hodiny pred spaním, vyvetrajte si miestnosť, v ktorej spíte a hlavne odložte mobil! Spánok je pre chudnutie veľmi dôležitým elementom, myslite na to.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});