Rocchetta Mattei: Talianska romantika, ktorá vás chytí za srdce!

Mesto Bologna je častým cieľom aj našich turistov. Málokto však z nich vie, že len kúsok juhozápadne (cca 70 km) od nej leží doslova ...

Mesto Bologna je častým cieľom aj našich turistov. Málokto však z nich vie, že len kúsok juhozápadne (cca 70 km) od nej leží doslova architektonický skvost.

Fotogaléria

Nezvyčajnú pevnosť nájdete na 407 metrovom vrchole v obci Grizzana Morandi v Apeninských horách. Prvé známky obranného opevnenia tu boli položené už v 13. storočí.

Toto sú tie najromantickejšie miesta na svete.
Spoznajte najromantickejšie miesta sveta: Povedať ÁNO práve tu je snom každej ženy Zobraziť článok

V terajšej podobe bola na nich postavená koncom 19. storočia. Miesto bolo vybrané z viacerých dôvodov: ľahký prístup, skala tvoriaca obrovský prírodný podstavec a poloha pri sútoku riek Limentra a Reno.

Rocchetta Mattei bola domovom grófa Cesareho Matteiho (1809-1896), učenca, politika a lekára-samouka, ktorý založil elektrohomeopatiu, prax založenú na homeopatii.

Rôznorodá a výrazná osobnosť grófa sa dokonale odráža v celej budove, kde sa izby a veže v arabsko - maurskom štýle striedajú so stredovekými stavbami, niekedy prepojené secesnými schodiskami.

Určite najdôležitejšími prvkami sú „Nádvorie levov“, malá reprodukcia nádvoria Alhambry v Granade, a „kaplnka“, ktorej elegantné striedanie čiernej a bielej je inšpirované stredovekou architektúrou cordobskej mešity Mezquita.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});