Za krásou nemusíte cestovať ďaleko: 3 magické miesta u susedov, o ktorých vie len málokto

Plánujete na teplé dni aj nenáročné výlety v dosahu jednej nádrže auta? Žiadny problém, lebo aj kúsok za našimi hranicami viete objaviť ...

Plánujete na teplé dni aj nenáročné výlety v dosahu jednej nádrže auta? Žiadny problém, lebo aj kúsok za našimi hranicami viete objaviť neskutočné miesta.

Fotogaléria

Romantické levanduľové polia (Maďarsko)

Pri jazere Balaton leží v jeho severnej časti malá dedina Tihany, ktorá je známa svojimi očarujúcimi levanduľovými poľami. Záplava fialovej farby a opojnej vône sem každoročne v polovici júna priláka tisíce návštevníkov na Levanduľový festival, počas ktorého prebieha aj milá akcia „nazbieraj si sám“.

Top brnenské podniky, ktoré sa oplatí navštíviť
Najútulnejšie kaviarne a poriadna dávka retra: 3 brnenské podniky, ktoré sa oplatí navštíviť Zobraziť článok

Prvé sadenice sem vysadili v polovici 20. rokov minulého storočia. Obľuba rastliny odvtedy prudko vzrástla a Tihany preslávila aj za hranice krajiny.

Po rozkvitnutých poliach sa môžete schladiť na prehliadke medzi múrmi miestneho benediktínskeho opátstva, kde mníšsky rád dodnes funguje. K ďalším atraktívnym miestam patria akvárium Garda, levanduľová továreň, múzeum bábik, alebo sa môžete prejsť po móle s výhľadom na jazero. Nezabudnite ochutnať aj povestnú maďarskú kuchyňu, v ktorej možno nájdete správnu inšpiráciu pre tú svoju.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});