7 divov Ukrajiny: Prežijú "špeciálnu vojenskú operáciu" Ruska?

Dychberúce, monumentálne, krásne, impozantné. Nikto netuší, či vojnu prežijú, či sa vôbec zachránia. Vojna zabíja, ničí  aj pustoší.

Dychberúce, monumentálne, krásne, impozantné. Nikto netuší, či vojnu prežijú, či sa vôbec zachránia. Vojna zabíja, ničí aj pustoší.

Fotogaléria

V roku 2007 miestne orgány označili viac ako tisíc historických a kultúrnych pamiatok a miest na cenu „Sedem divov Ukrajiny“. Zoznam týchto miest potom špeciálna komisia zúžila na 21, nakoniec pomocou odborníkov a hlasovania sa vybralo 7 historických a kultúrnych pamiatok, chránené oblasti, ktoré poznáme ako 7 divov Ukrajiny.

Teraz, keď zomierajú ľudia, keď sa bombardujú ukrajinské mestá, možno ani nie je také dôležité, či sa tieto pamiatky zachránia. Nádherná krajina, ktorá neprichádza len o obyvateľstvo, ale aj historické kultúrne dedičstvo. 

1. Arborétum Sofiyivka, Čerkaská oblasť

Arborétum na 180 hektároch vytvoril poľský gróf k narodeninám svojej manželky, Žofii Potockej. Je v starostlivosti Ukrajinskej národnej akadémii vied, nájdete tu až 2 000 druhov rastlín, 108 pamiatok a umeleckých diel.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:

Zdroj: wikipedia.org

Odporúčame z TIVI.sk
 
});