Prečo a kedy muži strácajú o nás záujem? Uznávaný odborník odhalil krutú pravdu, toto zabolí!

Na začiatku vzťahu je všetko ružové, muž je z vás úplne paf, no ako plynie čas, komunikácia sa mnohokrát začne pomaly vytrácať a vy si ...
  • Zdroj: Getty/skynesher

Na začiatku vzťahu je všetko ružové, muž je z vás úplne paf, no ako plynie čas, komunikácia sa mnohokrát začne pomaly vytrácať a vy si zrazu uvedomíte, že ho takmer nezaujímate. Smutné, ale riešenie existuje!

Žiadne správy, telefonáty, žiadne úsilie o to, aby ste sa stretli či boli spolu. To je presne ten moment, kedy „gúglime“ a hľadáme čo ďalej, ako ďalej, čo robiť, ako sa zachovať. Stáva sa aj to, že sa snažíme zo všetkých síl pánovi tvorstva vyhovieť (až sú to extrémy) a nevšimneme si, že sme pritom stratili vlastnú hrdosť aj tvár.

Časté dôvody nezáujmu

Otázku, ktorá nám nedala spávať, sme položili aj známemu psychológovi a autorovi niekoľkých kníh Alešovi Bednařikovi.

„Muži sú viac evolučne nachystaní pre plodenie potomstva s viacerými ženami. Oddelil by som teda fázu zamilovanosti, fázu erotickej vášne, ktorá sa pominie u všetkých párov asi do 2-3 rokov a fázu, kedy sa romantická láska mení na zrelú lásku.

Otázka sa skôr týka práve udržiavania vášne vo zväzku, ktorý obe strany chcú mať trvalý. A čo s tým? Mať čas, kedy sme bez partnera (práca, víkend s kamarátkami), mať čas kedy sme s partnerom v nových situáciách (dovolenka, rôzne kurzy) a mať čas, kedy partnerovi prejavujeme lásku spôsobom, ktorý sme na začiatkoch vzťahoch mali radi.“

Aj na jeho odpovedi vidíme, že vo vzťahu je veľmi dôležitý spoločne strávený čas a záujem o partnera. Preto je ideálne, ak dvaja ľudia na vzťahu počas rokov neustále pracujú a zároveň sa snažia aj o zdokonaľovanie vlastnej osobnosti a osobného života.

Raz príde ten pravý

Pravdou tiež je, že vďaka sociálnym sieťam máme dnes nekonečne veľa možností, obrovský výber a v začiatkoch skúšame, začíname, končíme a dookola to isté, až kým nenájdeme niekoho, kvôli komu sa toto lovenie oplatí skončiť.

Pridlho single? Známy odborník má riešenie!
Pridlho single? Známy psychológ Aleš Bednařík poradil jedinú vec: Vyskúšajte, funguje Zobraziť článok

Ale ten niekto, ktorého po dlhom hľadaní nájdeme, sa odlišuje od ostatných je iný, je jedinečný v našich očiach. Preto ho chceme mať vo svojom živote natrvalo. Aj muži to majú podobne. Usadia sa pri žene, o ktorú sa museli dlhšie snažiť, pri žene, ktorá vie, čo chce, alebo aspoň sa to snaží zistiť.

Žena, ktorá nepotrebuje nonstop ódy a básne k tomu, aby sa cítila vo svojej koži dobre. Žena, ktorá si váži samú seba, ale zároveň žena, ktorá rešpektuje svojho muža.

Muž jednoducho nikdy nestratí záujem o takú, ktorú naozaj chce. O ženu, ktorá je sama sebou. Pre tú spraví všetko. Ak stratil záujem, znamená to, že ste mu možno príliš skoro dali viac, ako ste mala, nebol z vás až tak paf, alebo len nie je tým správnym pre vás.

Odporúčame z TIVI.sk
 
});