Dobrý výber! Meno druhej dcérky Gáboríkovcov ukrýva hlboký význam

Do života Ivany a Mariána Gáboríkovcov pribudol ďalší človiečik - dcérka Leia.

Do života Ivany a Mariána Gáboríkovcov pribudol ďalší človiečik - dcérka Leia.

Fotogaléria

So záberom dieťatka sa rodinka pochválila na Instagrame šťastnej mamičky. Na fotke nechýba ani hrdý ocko Marián. "Vitaj v našom svete, drahá Leia," napísala k tejto fotke Ivana.

Šťastní rodičia pre svoju dcéru vybrali meno sebavedomých žien. Aký je jeho význam?

Odhaduje sa, že Leia je ďalšou formou biblického mena Leah, ktoré znamená "silná" a "statočná". Vo svojej pôvodnej verzii má hneď niekoľko významov. Napríklad, kým v hebrejčine znamená niečo ako „unavený“, v havajčine vyjadruje slovné spojenie „nebeské dieťa“ alebo „nebeské kvety“, uvádza portál Verywellfamily.

V našich končinách meno Leia preslávili predovšetkým filmy „Star Wars“, v ktorých patrilo jednej z hlavných postáv - odvážnej princeznej Leie (vyslovuje sa Laya). Slávnu fiktívnu postavu tvorcovia pochovali v epizóde IX.

Narodili ste sa v jednom z nasledujúcich znamení? Vaše deti majú šťastie, ste vynikajúca MATKA! Zobraziť článok

Kým pred rokom 1978 sa "Leia" na zozname najžiadanejších mien pre bábätká takmer neobjavovala, po uvedení prvého filmu Hviezdnych vojen v roku 1977 prišiel zlom. Meno Leia sa v Spojených štátoch dostalo do rebríčka tisícich najžiadanejších a jeho obľúbenosť naberala na obrátkach. Najvyššiu popularitu dosiahlo v roku 2017. 

Pripomenieme, že Gáboríkovci už jedno dievčatko s netradičným menom doma majú. Bella prišla na svet v máji 2020 a len pred pár dňami oslávila svoje druhé narodeniny. Dvojnásobným rodičom blahoželáme a želáme veľa zdravia! 

Dominika Cibulková
Cibulková ukázala, kde oddychuje: Priestranná terasa s nádherným nábytkom! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});