Boľavá duša nie je mýtus: 5 vecí, ktoré nás naučil Freddie Mercury

Freddie Mercury urobil z kapely Queen jednu z najväčších rockových skupín všetkých čias. Dodnes je považovaný za najlepšieho speváka ...

Freddie Mercury urobil z kapely Queen jednu z najväčších rockových skupín všetkých čias. Dodnes je považovaný za najlepšieho speváka v histórii, ktorý vďaka svojmu imidžu a umeleckému smerovaniu zbúral bariéry a otriasol bežnými konvenciami rockového frontmana.

Fotogaléria

Život dnes už zosnulého Mercuryho bol však jedným z tých, ktorý možno označiť za smutný a nešťastný. Sprevádzala ho samota a zúfalá túžba niekam patriť, ktorá zomrela spolu s ním 24. novembra pred 30. rokmi.

Čo nás naučil Freddie Mercury:

1. Veriť vo vlastný talent a tvrdo pracovať

O tom, že Mercuryho spev v začiatkoch kariéry profesionálom trhal uši, existuje niekoľko svedectiev. Geoff Higgins (Ibex's roadie) spomína, že Freddie znel vo svojich začiatkoch častokrát falošne a tieto problémy pretrvávali aj po vzniku kapely Queen. „V tej dobe by som si naňho nevsadil. Nie vždy to uspieval. Chýbali mu hĺbky, a aby som bol úprimný, dosť kňučal.“ Netrvalo dlho a stal sa úchvatným!

„Trafil takmer každý tón a udržal ho tak dlho, ako len sám chcel. Nie je vylúčené, že tajne navštevoval hodiny spevu, aj keď sám tvrdil, že to nie je pravda,“ uvažuje Higgins.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});